Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

2019 INTEGRATE Annual Meeting

Innovative Natural-Gas Technologies for Efficiency Gain in Reliable and Affordable Thermochemical Electricity-Generation (INTEGRATE) 

Annual Meeting
September 17-18, 2019
Westin Peachtree Plaza, Atlanta, GA

Tuesday, September 17

TimeEvent
11:30-12:30 Registration & Lunch ( 60 min) - Chastain Salon F-G Foyer
12:30-12:40

ARPA-E Leadership Welcome (10 min) - Chastain Salon F-G 

Chanette Armstrong, Principal Deputy Director, ARPA-E 

12:40-1:00

Welcome to the INTEGRATE Annual Meeting (20 min) 

David Tew, Program Director, ARPA-E

1:00-2:40

Project Updates: Successes, Challenges, Visions of the Future (20 min each) 

Colorado School of Mines - Robert Braun 

University of Wisconsin Sage Kokjohn 

SUNY Stony Brook - Sotiris Mamalis 

Nexceris - Scott Swartz 

NETL - David Tucker 

2:40-3:00 Break / Networking (20 min) 
3:00-4:20

Project Updates: Successes, Challenges, Visions of the Future (20 min each) 

Oak Ridge National Lab - Kashif Nawaz 

Fuel Cell Energy - Hossein Ghezel-Ayagh 

Saint Gobain - Yuto Takagi 

Washington State University - Dustin McLarty 

4:20-4:30 Poster Session Set-Up (10 min) - Chastain Salon I 
4:30-6:30 Poster Session & Networking (120 min) - Chastain Salon I 
6:30-Onward Dinner on your own at nearby restaurants 


Wednesday, September 18

TimeEvent
8:00-9:00 Breakfast / Networking (60 min) - Chastain Salon F-G Foyer 
9:00-9:30

Hybrid System Market Overview (30 min) - Chastain Salon F-G 

Rakesh Radhakrishnan, T2M Advisor, ARPA-E 

9:30-9:50

Grid Modernization via Transformation of Municipal Grids and Rural Electric Coops (20 min) 

Jim Freihaut, Pennsylvania State University 

9:50-10:10

Integration of Hybrid Systems (20 min) 

Brian Grummel, Wärtsilä 

10:10-10:20 Break/Networking (10 min) 
10:20-10:40

GE Turbines and Small Engines Overview (20 min) 

Peter deBock, GE

10:40-11:00

Hybrid Electric Aircraft Design Space, Feasibility, and Technical Challenges (20 min) 

Ram Ranjan, UTRC 

11:00-12:00

INTEGRATE Program Risk Assessment, Mitigation Plans, and Phase II (60 min) 

David Tew, ARPA-E 

12:00 Adjourn