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PLEASE REFER TO THE GENERAL FAQS SECTION OF ARPA-E’S WEBSITE (HTTP://ARPA-
E.ENERGY.GOV/?Q=FAQ/GENERAL-QUESTIONS) FOR ANSWERS TO MANY GENERAL QUESTIONS ABOUT 

ARPA-E AND ARPA-E’S FUNDING OPPORTUNITY ANNOUNCEMENTS.  ADDITIONAL QUESTIONS 

SPECIFIC TO THIS FOA ONLY ARE INCLUDED BELOW.  PLEASE REVIEW ALL EXISTING GENERAL 

FAQS AND FOA-SPECIFIC QUESTIONS BEFORE SUBMITTING NEW QUESTIONS TO ARPA-E.   

I. Full Application Phase Questions: 

Q1.  Would [description of technology] be within scope for topic B "Leveraging 

Innovations Supporting Nuclear Energy" under the "Advanced construction 

techniques for faster, lower-cost construction" subtopic? 
ANSWER:  ARPA-E will review compliant and responsive Full Application submissions. Full Application 
submissions are compliant if they meet the requirements of “Compliant Criteria” of the FOA, and are 
responsive if they meet the Program Overview and Objectives of the FOA.  ARPA-E will only review 
applications that are scientifically aligned with the Targeted Topic(s) open at the time the application is 
submitted.   Applicants must review the technical requirements of the FOA and independently 
determine whether their proposed concept warrants a submission. 

Q2.  We are planning to submit a proposal in response to this call (LEVERAGING 

INNOVATIONS SUPPORTING NUCLEAR ENERGY).  Our question relates to the techno-

economic assessment that required to attach an excel file with reduction costs 

estimates. This file was required by MEITNER. Is it also required or needed for this 

proposal? 

ANSWER:   As set forth in FOA Appendix B, Paragraph 2.B: “Technoeconomic analysis to support 
claims of impact is required.”  The Technical Volume Template addresses presentation of this analysis 
at its paragraph 4.1. 
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