SBIR/STTR Topic P FAQ

Questions can be sent to ARPA-E-CO@hg.doe.gov
Deadline for questions to ARPA-E CO: 5 PM ET, 7/10/2020
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QUESTIONS AND ANSWERS
PLEASE REFER TO THE GENERAL FAQS SECTION OF ARPA-E’S WEBSITE (http://arpa-
e.energy.gov/?q=fag/general-questions) FOR ANSWERS TO MANY GENERAL QUESTIONS ABOUT ARPA-E
AND ARPA-E’S FUNDING OPPORTUNITY ANNOUNCEMENTS. ADDITIONAL QUESTIONS SPECIFIC TO
THIS FOA ONLY ARE INCLUDED BELOW. PLEASE REVIEW ALL EXISTING GENERAL FAQS AND FOA-
SPECIFIC QUESTIONS BEFORE SUBMITTING NEW QUESTIONS TO ARPA-E.

I.  Full Application Phase Questions:

ANSWER: ARPA-E will not pre-assess an applicant’s proposal. Prospective applicants must review
the technical requirements of the FOA and independently determine whether their proposed concept
warrants a submission.

ANSWER: As set forth in Section II.A: [s]ee Targed Topic Table and Topic Appendices for total
amounts and anticipated number of awards for each topic. Both the table and Appendix XVI state $2
million is available, with between one and five awards anticipated for a term not to exceed twenty-four
months. Also, as set forth in Appendix XVI, the Federal share of an individual award may vary between
$250 thousand and $1.5 million.

ANSWER: ARPA-E will not pre-assess an applicant’s proposal. Prospective applicants must review
the technical requirements of the FOA and independently determine under which technical area their
proposed concept warrants a submission.
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QUESTIONS AND ANSWERS

Q3.1b Can one proposal be submitted to more than one technical interest area?
ANSWER: No. Per FOA Section IIl.F.3, while there is no limit on the number of applications that may
be submitted, each application must be scientifically distinct.

Q3.2 Question 2 is about DE-FE-FOA-00001954 and 1953. The technical interest areas
and requirements look identical for the two FOAs. Is the small business allowed to

submit the proposal under 1954 only?
ANSWER: No. As set forth in FOA Section Ill.F.3, small businesses may submit to either DE-FOA-
0001953 or DE-FOA-0001954, but not both FOAs. The latter FOA is directed at small businesses
under the SBIR/STTR Program and refects the unique rules and regulations associated with that
program. Small businesses are strongy encouraged to apply under DE-FOA-0001954.

Q4.1 In section IlLA, the FOA states that “Applicants must apply for a Combined Phase
I/I/IIS Award.” The maximum period of performance as stated in Appendix P is 24
months. Does this mean that all three budget periods must fall within 24 months (e.g.

Phase | 6 months, Phase Il 9 months, Phase lIs 9 months)?
ANSWER: That is correct.

Q4.2 Can we include a subrecipient / contractor only for one particular phase of the

project (say, in Phase lls only), but not in all phases?
ANSWER: Yes. Prospective applicants are reminded that the STTR Program has a minimum work
requirement for a single subrecipient research institution set forth at FOA Section 11l.A.2 and FOA
Section I11.B.1.

Q5. We have a project that is applicable to carbon dioxide capture from ambient air
using automobiles, in particular novel capture materials that capture CO2 from vehicle

aspirated air. Would a project of this nature qualify for this FOA?
ANSWER: ARPA-E will not pre-assess an applicant’s proposal. Prospective applicants must review
the technical requirements of the FOA and independently determine under whether their proposed
concept warrants a submission.

Q6. Could you please tell me if the currently open DOE SBIR solicitation, under
Modification 11 of DE-FOA-0001954, will allow additional funding for either
"Discretionary Technical Assistance (DTA)" or "Technical and Business Assistance
(TABA)"?

ANSWER: ARPA-E’s SBIR/STTR program does not include these features.
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