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.  FREQUENTLY ASKED QUESTIONS:

ANSWER: Please see the FOA guidance on submitting FOA content questions and response publication.
Applicants may submit questions regarding this ARPA-E’s Funding Opportunity Announcement (FOA)

to ARPA-E-CO@hg.doe.gov. All emails must include the FOA name and number in the subject line. The
cover page and Executive Summary of the Funding Opportunity Announcement state the deadlines for
submitting questions to ARPA-E-CO@hg.doe.gov.

arpa-e-co@hqg.doe.gov
ANSWER: Responses are posted in the “Frequently Asked Questions” section of ARPA-E’s website. There
are general FAQs and a FAQ page for each FOA.

ARPA-E will post responses on a weekly basis to any questions that are received.

ARPA-E will cease to accept questions approximately 5 business days in advance of each submission
deadline. Responses to questions received before the cutoff will be posted approximately one business day
in advance of the submission deadline. ARPA-E may re-phrase questions or consolidate similar questions for
administrative purposes.

ANSWER: No. ARPA-E will only post responses to questions that have not already been addressed by a
published FAQ. Also, ARPA-E may consolidate similar questions for administrative purposes.

ANSWER: Applicants may submit questions regarding ARPA-E’s online application portal, ARPA-E
eXCHANGE, to ExchangeHelp@hg.doe.gov. All emails must include the name and number of the Funding
Opportunity Announcement in the subject line.

ANSWER: No. Upon the issuance of this Funding Opportunity Announcement (FOA), ARPA-E Programs and
other ARPA-E personnel are prohibited from communicating (in writing or otherwise) with Applicants, or
potential Applicants, regarding the FOA. This “quiet period” remains in effect until ARPA-E’s public
announcement of its project selections. During the “quiet period,” Applicants may submit questions regarding
the FOA to ARPA-E-CO@hg.doe.gov with the FOA name and number in the subject line. Applicants may also
submit questions regarding ARPA-E's online application portal, ARPA-E eXCHANGE,

to ExchangeHelp@hg.doe.gov with the FOA name and number in the subject line. ARPA-E will not accept or
respond to communications received by other means (e.g., fax, telephone, mail, hand delivery). Emails sent
to other email addresses will be disregarded.

ANSWER: Yes, but the applications must be scientifically distinct from one another.

ANSWER: Yes, but each Concept Paper submission must be scientifically distinct.
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ANSWER: No. Applicants must review the Technical Requirements of this funding opportunity to
determine if their technology warrants a submission to ARPA-E.

Il.  Questions for week ending: JUNE 14, 2013

ANSWER: No, applicants may not speak directly with the program director. For more information,
please see the response to Q1 above.

ANSWER: The funding limits listed in Section Il.A of the FOA are the maximum federal share.

ANSWER: According to SBA’s Guide to SBIR/STTR Eligibility
(http://shir.gov/sites/default/files/elig_size _compliance_guide.pdf):

“A majority (more than 50%) of your firms’ equity (e.g., stock) must be directly owned and
controlled by one of the following:

1)  One or more individuals who are citizens or permanent resident aliens of the US,

2)  Other for-profit small business concerns (each of which is directly owned and controlled by
individuals who are citizens or permanent resident aliens of the US).

3) A combination of (1) and (2) above.

4)  Multiple venture capital operating companies, hedge funds, private equity firms, or any
combination of these, so long as no one such firm owns or controls more than 50% of the
equity. Note: This option is allowed only for SBIR awards from agencies that are using the
authority provided in 8 5107 of the SBIR/STTR Reauthorization Act (majority-VC-owned
authority), 15 U.S.C. § 638(dd)(1).
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*The venture capital operating company, hedge fund or private equity firm must have a place of
business located in the United States and be created or organized in the United States, or under
the law of the United States or of any State.”

ARPA-E intends to make some SBIR awards using the authority set forth in item 4) above. Thus,
small business concerns that meet the ownership and control requirements identified in item 4) are
eligible to apply to this FOA.




